
Smetanova Litomyšl / Festival Gardens
Un nou concert Imago Mundi – 100, la Smetanova Litomyšl / Festival Gardens (CZ)

Isvor. Constantin Brâncuși
Cel mai recent album Imago Mundi, disponibil în format digital și CD


Oamenii
Noi suntem Imago Mundi

Oana Ivașcu
oboi
Oana este fondator și manager

Ștefan Barbu
vioară

Cristian Stănoiu
proiecții video live

Daniel Ivașcu
percuție
Daniel este fondator și coordonator de proiecte

Adrian Buciu
flaute

Florin Ghenade
foto-video

Cătălin Ștefănescu-Pătrașcu
cobză, chitară
Cătălin este autorul compozițiilor și aranjamentelor

Andreea Țimiraș
violoncel
Pasărea
de pe noul album Imago Mundi, „Isvor. Constantin Brâncuși”
video: Florin Ghenade / Bogdan Gîrbovan
feat. Andreea Belu
Testimoniale
Ansamblul Imago Mundi are ca ţel prezentarea muzicii vechi româneşti. Deşi preia melodii şi ritmuri tradiţionale, aranjamentele sunt foarte actuale şi extrem de bine realizate. Bun gust, rafinament, cultură a sunetului şi profesionalism sunt calităţile definitorii ale acestui ansamblu şi a repertoriului său. Pe lângă o sonoritate specifică, în care simplitatea melosului se îmbină cu subtilitatea dispoziţiilor instrumentale, anumite aranjamente reuşesc să creeze o mixtură originală între folclor oriental, sonorităţi renascentiste, ecouri africane şi minimalism american.

Prof. univ. dr. Dan Dediu
Universitatea Națională de Muzică din București
Profesionalismul instrumentiştilor care alcătuiesc formaţia Imago Mundi, realul talent, dublat de o extraordinară determinare şi putere de muncă sunt doar câteva dintre calităţile care au determinat nivelul de excelenţă al realizării lor artistice. Acest ansamblu este o formaţie camerală ce reuneşte instrumentişti de înaltă clasă preocupaţi de sondarea unor zone puţin cunoscute publicului şi de aceea este de o inestimabilă valoare în peisajul vieţii muzicale din România.

Dr. Mioara Bâscă, Consilier muzical
Orchestrele şi Corurile Radio, Radio România
Proiectul «Isvor. Dimitrie Cantemir» contribuie la valorificarea muzicii vechi româneşti, dar şi a compoziţiilor lui Dimitrie Cantemir, considerat un clasic al muzicii turceşti, compoziţii aproape necunoscute la noi. Formaţia Imago Mundi a fost invitată în iunie 2010 la Istanbul (capitală culturală europeană în acel an) de către Institutul Cultural Român Dimitrie Cantemir, care a organizat un concert de muzică veche în grădina Muzeului Cantemir.
Publicul turc, familiarizat cu muzica principelui Cantemir, a aplaudat călduros interpretarea dată de artiştii români acestor compoziţii şi a reacţionat cu simpatie şi la mostrele din vechea muzică românească (Anton Pann, Barbu Lăutarul etc.). Ca director al ICR Istanbul am putut constata atunci pe viu acest succes în promovarea valorilor româneşti peste hotare.
